2010. december 23., csütörtök

Karácsony...

A karácsony az év azon szakasza amikor a család/barátok összegyűlnek, hogy együtt ünnepeljék a szeretetet. Vajon miért van szükségünk erre a 3 rövid kis napra, hogy ezt megtegyük?
A frázis miszerint rohanó világban élünk mára már elcsépelt közhellyé vált, de ez fikarcnyit sem von le igazság tartalmából. Rohanunk, nem törődünk a körülöttünk élőkkel. Szingli kultuszt népszerűsít a média, ezzel is egyre jobban szétcincálva az emberekben maradt kevés összetartást, mert hát ha nincs párunk hogy alapíthatnánk család, család nélkül hogy lehetne továbbadni a hagyományokat? Nap mint nap élünk egymás mellett és csak arra eszmélünk,hogy már megint eltelt egy év, már megint elvesztettünk valaki fontosat. Csak az kéne, hogy megálljunk egy rövid pillanatra körbenézzünk és végül hálát adjunk a rengeteg kincsért ami nekünk megadatott. Kezdjük hát: a Család bármennyire is rosszul érezzük magunkat a családunkban vagy esetleg miatt nekik köszönhetünk mindent amik vagyunk. Hiszen gondolkodhatunk úgy is, hogy Mennyire jó a családom! Ugyanezt szeretném nyújtani a gyerekeimnek. az ellenpólus is megtörténhet Mennyire nem érzem jól magam a családomban! Én csak azért sem leszek ilyen és boldogabbá teszem utódaim mint amilyen én voltam. Másod sorban hálát kell adnunk minden földi tulajdonunkért hisz ebben a bizonytalan világban pillanatok alatt elveszthetjük mind azt amiért vér verejtékkel küzdöttünk. Véleményem a szerint a legfontosabb amiért hálásak leszünk azok a barátaink. Gondoljunk csak bele vannak barátok kik jönnek s egy szempillantás alatt már tovább is állnak teljesen eltűnve életünkből. Még szerencse hogy vannak olyanok kik örökre megmaradnak. "Tegnap csak egy idegen, holnap tán életet adsz énnekem." Sosem tudjuk kik lesznek egy csapásra éltünk fontos szereplőivé. Lehet hogy az kivel a minap még elmentetek egymás mellett a folyosón egy pillantás nélkül, ma már nyakadba ugrik örömében ha találkoztok. Vagy akár egy osztálytárs kinek bár tudtál létezéséről, tudomást nem vettél róla, tán ő lesz az kivel megoldjátok egymás ügyes-bajos helyzeteit. Minden egyes barát legyen csak felebarát igaz netán akár hamis barát is hozzá ad valamit s ezáltal formálja azt akivé válsz. Véleményem szerint nem csak a családunkat s hozzánk legközelebb álló embereket kellene felköszöntenünk, hanem minden ismerősünket. S nem csak ebben a 3 nemes napban kéne ezt tennünk, mi lenne ha minden nap megtennénk? Gondoljunk csak bele miből is állna reggel felkelés után hálát adni néhány dologért, emberért? Semmiből, és még csak nem is kell mindenkit s mindent felsorolni csak néhányat akik, amik épp eszedbe jutnak. Ezáltal hálával és szeretettel indul a napunk ami valljuk be nem is olyan rossz, ugye? Nem tudom miért nem tesszük ezt, -ük révén én sem teszem, pedig kellene. Egy kis szeretet minden reggel és lassan úgy fogjuk érezni hogy jó dolog felkelni s hálásak leszünk mindenünkért. Ha mind így élnénk tán nem csak így év végén fogna el minket az az érzés hogy szeretem a barátaimat, családomat találkozni kéne velük tán adni nekik egy kis figyelmességet hogy ezzel is megköszönjük, hogy vannak nekünk.
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenért amit fele, igaz s hamis barátaim adtak nekem eddig. A rengeteg tapasztalatot, szeretet, szép emléket s végül az érzést hogy nem vagyok egyedül és van kire számítanom. Remélem boldogak lesznek mert nekik hála én az leszek. Ezért szeretnék Boldog Békés Örömteli Karácsonyt kívánni nektek és biztosítani titeket, hogy gondolok rátok és hálás vagyok, hogy itt vagytok nekem...

1 megjegyzés: