2010. december 18., szombat

Kari-Happy...

A Karácsony a szeretet ünnepe. Szeretetünket ajándékokkal és az ünnep alkalmával közösen eltöltött idővel próbáljuk kifejezni. A laikusok erre azt mondják, miért pont ez az ünnep, illetve a másik néhány, amit kinevezünk a szeretet kifejezésének napjául?! Igazuk van. És persze nincs igazuk. Igazuk van, mert 365 napban élünk egymás mellett, ebből miért kell kötelező jelleggel kiválasztani ötöt, amin ha nem mutatod ki, hogy szeretsz valakit, az az illető megbántódik. Nincs igazuk, mert ezek a napok legalább különlegesek. Mert aki elég sütnivalóval rendelkezik, az minden egyes alkalommal kimutatja a másik felé az érzelmeit, így kell néhány ünnep, amikor tényleg együtt vagyunk, családostul, barátostul.
De... csak engem őrjít meg ez az ajándékozási kényszer? Egy átlag embernek se ideje, sem elég kövér pénztárcája nincs ehhez. A dolgozó ember a munkájával kell, hogy törődjék, a családos ember a gyerekneveléssel. A gyerekek pedig a tanulással.
Egy ember ugyan úgy rendelkezhet kevés vagy csak 1-2 közeli baráttal, minthogy lehet több tucat olyan ember az életében, akit szeret annyira, hogy egy ünnep közeledtével bepánikolhasson, amikor rájön, hogy mindenkinek szeretne ajándékot adni.
Én pont ez a fajta vagyok... Január első hetében vizsgám lesz, és ezt azért komolyan veszem... Tétel kidolgozás... Néha még tanulnom is kell. Erre itt a Karácsony, és annyi barátom, szerettem, rokonom van... a legrosszabb, amikor rostáznom kell. Ez... áááá
És amikor másokkal beszélek, azt hallom vissza, manipuláció nélkül, hogy nem szeretik ezt az egészet. Jó, gondolom én is pont ilyen emberekkel beszélek, nem vitás :). De azt mondják sokan, hogy elegük van ebből, hogy ajándék, mert jó adni, és nagyon jó kapni is, de egyszerűen, idő és pénz költsége. Miért nem lehet összeülni, forró csokizni, sütizni... Csak együtt lenni... Na mindegy, azért mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése